Onze verhalen

Gezelligheid, Bezige Bij & Open minded

Zwolle_X-ICT_138-scaled-aspect-ratio-1290-600

Dat zijn in eerste instantie toch wel de drie woorden die bij Francis opkomen, als ze aan werken bij X-ICT denkt. Maar natuurlijk is er meer dan alleen een hele goede sfeer onderling! Benieuwd wat? Lees snel verder!

Je wordt gezien en de vrijheid die je krijgt is heel fijn

“Hier kun je alle ideeën aandragen. Je kunt zelf bepalen hoe je dingen gaat doen. Je hebt helemaal je eigen winkeltje. Tuurlijk zijn er richtlijnen, maar ik heb bijvoorbeeld geen vaste werkstructuur. Ik hoef op maandag niet dit of op dinsdag altijd dat. Als het werk maar af komt. Je kan zelf bepalen hoe je het doet en wat je doet”, begint Francis enthousiast te vertellen over haar werk bij X-ICT. “De sfeer onderling is gewoon goed. Je wordt gezien en de vrijheid die je krijgt is heel fijn. Er wordt veel georganiseerd voor de collega’s; een barbecue, jaarlijkse bijeenkomst, leuke kerstborrel en kerstpakketten en een sinterklaasfeest. Al met al is het gewoon echt een heel leuk bedrijf!

Als coördinerend financieel medewerkster is Francis een behoorlijke bezige bij. Niet alleen zorgt ze ervoor dat alle facturen worden betaald en ingeboekt, ook de maandafsluiting en het contact met de banken hoort erbij. En sinds een half jaar stuurt Francis de andere dames op de afdeling ook aan. Voor haar administratieve collega bij UniCool is ze daarnaast ook nog eens de vraagbaak. Tegenover al die drukte moet natuurlijk ook wat ontspanning staan. Ze mag dan nu 53 zijn, maar voelt zich al 28 jaar 25. Of dat 53 maakt, hoeven we natuurlijk met een financiële administrateur niet na te rekenen. “Je bent zo oud als je je voelt, zeg ik altijd!”

Zwolle_X-ICT_062
Zwolle_X-ICT_werken_bij_079
Zwolle_X-ICT_030
Zwolle_X-ICT_werken_bij_095

Voor mij is het als thuiskomen

Francis woont in Zwolle en heeft een gezin. De kinderen zijn inmiddels wat ouder, 16 en 21, en daardoor heeft ze wat meer tijd over. “Naast mijn gewone werk heb ik nog een 40-urige werkweek bij de handbal, haha!” Tot voor kort deed Francis zelf actief aan de populaire sport. Dat heeft ze 44 jaar gedaan. Nu zet ze zich actief in als trainer en in het bestuur.

Hoewel veel collega’s zijn ‘geronseld’ op het voetbalveld, in de kantine of zelfs bij de carnaval, ging het bij Francis net even anders. Nadat haar vorige baan stopte, zette ze in 2011 een post op Facebook dat ze werk zocht. Ze was de tijd ver vooruit, want blijkbaar vond recruitment toen al online plaats. Ze werd benaderd door een oud-collega van haar vorige werk. ‘’Even op adem komen, was mijn idee.” Maar dat liep even anders. “Na twee dagen werd me gevraagd hoe ik het hier vond. Mijn antwoord? Voor mij is het als thuiskomen. Mij krijgen ze hier niet meer weg!”

“Je kan bij ons zelf bepalen hoe je het doet en wat je doet.”
Zwolle_X-ICT__Marlies_174-Middel-aspect-ratio-185-185

Heb je een vraag of wil je meer informatie?
Bel of WhatsApp mij!

Marlies van Beesten, HR Adviseur
Telefoon 06 19 36 00 27

Stuur een app

Liever meteen solliciteren?
Wij ontvangen je gegevens graag, bij voorkeur
per e-mail via marlies.van.beesten@x-ict.nl