Onze verhalen

Plezier, leuk werk en eigen baas

Zwolle_X-ICT_197-1-scaled-aspect-ratio-1290-600

We sleutelen het weg!

“Alles vind ik leuk hier. Laatst kwam er een weekendklus en daar kan ik geen nee tegen zeggen. Het is relaxed werken. Ik hoef zelf bijna niet meer iets te maken, buigen of te lassen. Het is gewoon schroeven, draaien, klikken en daar maak je iets mee. Dat bevalt me prima”, vertelt Antoine, afkomstig uit Wezep, over zijn werk bij X-ICT. 5 jaar geleden is Antoine als elektricien op de serverruimte afdeling komen werken. Plaatsen van apparatuur, kijken naar de stroomverdeling, adviseren en inspecteren. “Samen met een aantal onderaannemers sleutelen we het weg. Als we een serverruimte bouwen, bouwen we ‘m van een leeg casco hok tot helemaal af. We werken ook vaak aan een onderdeel van een bestaande serverruimte, dan wordt er bijvoorbeeld een onderdeel vervangen.

Soms is de werkdruk wat hoog, maar de andere dag weer helemaal niet. Daar zit wel balans in. “Ik ga ook wel alleen op pad, super om je eigen agenda te bepalen. De planner bepaalt waar ik heenga, maar de rest bepaal ik zelf. Als het werk aan het einde van de dag maar klaar is. Af en toe hebben we een dag ‘kantoorwerk’ nodig om onze e-mails te verwerken en rapportages uit te werken. Wil je je concentreren of niet gestoord worden, kun je alleen in een ruimte aan het werk. Zelf zit ik graag in de kantoortuin, met een muziekje op. Heerlijk. Koffie erbij, elkaar makkelijk wat kunnen vragen. Dat werkt prettig zo”.

Zwolle_X-ICT_204
Zwolle_X-ICT_werken_bij_079

Echt leuk, in ieder geval hartstikke leuk!

In zijn vrije tijd is Antoine een fanatiek zwemmer en altijd wel bezig met zijn huis of tuin. Een echte ‘handige harrie’ noemt hij zichzelf. “Dat komt altijd mooi van pas”. Antoine heeft hiervoor 18 jaar bij een installateur gewerkt. “De laatste 3 jaar daarvan heb ik op kantoor gezeten, maar dat is niets iets voor mij”. Via een oud collega kwam er ter sprake dat ze bij X-ICT iemand zochten. Wilde eigenlijk voor mezelf beginnen, omdat ik zo klaar was met die kantoorbaan. Toch bleef ik door modderen en toen belde Jan. Leuk om gevraagd te worden. Ik dacht, ik ga het proberen voor een half jaartje en kijken dan verder. Na twee weken had ik het gevoel, dit is wel een lekker baantje. Ik dacht in de elektra alles wel gezien te hebben; inbraak, brandinstallatie, kantoren, bouw of zorg. Maar er blijkt nog zoveel te ontdekken hier, je blijft Up and Running”. Nu heeft Antoine een perfecte verdeling, 90 procent buiten en 10 procent binnen.

Het is echt een leuk bedrijf om voor te werken. We hebben gewoon het leukste team”, vertelt Antoine met een brede glimlach. “Goede sfeer, fijne arbeidsvoorwaarden. Het is gewoon heerlijk werken. Het zal ergens anders ook hartstikke leuk zijn, maar hier is het in ieder geval hartstikke leuk!”

“Na twee weken had ik het gevoel, dit is wel een lekker baantje”
Zwolle_X-ICT__Marlies_174-Middel-aspect-ratio-185-185

Heb je een vraag of wil je meer informatie?
Bel of WhatsApp mij!

Marlies van Beesten, HR Adviseur
Telefoon 06 19 36 00 27

Stuur een app

Liever meteen solliciteren?
Wij ontvangen je gegevens graag, bij voorkeur
per e-mail via marlies.van.beesten@x-ict.nl